17.10.2022

Jak vypadá test? Jaká je doporučená literatura? Připrav se na školní kolo EO!

Milí studenti, přibližně za měsíc odstartují po celé České republice školní kola Ekonomické olympiády pro střední školy. Jak probíhá testování a jak se na samotný test můžete připravit? Přinášíme vám přehled těch nejdůležitějších informací ke školním kolům.

Školní kola 2022

Školní kola budou probíhat online formou v termínu od 21. 11. do 2. 12. 2022 pouze ve všední dny.

Jak probíhá testování?

Test se píše ve škole v počítačové učebně online formou skrze náš testovací systém. Od svého školního koordinátora obdržíte odkaz k testu spolu s přístupovým heslem. Po vyplnění základních údajů se vám zobrazí test, na jehož vyplnění máte 40 minut. Test obsahuje celkem 25 otázek, kdy u každé je pouze 1 správná odpověď. Za správnou odpověď získáte 1 bod, za špatnou odpověď 0 bodů. Kromě psacích potřeb a kalkulačky nejsou při testu dovoleny žádné další pomůcky. Po skončení testu se vám zobrazí výsledek spolu s unikátním kódem, pod kterým se na začátku prosince najdete ve výsledkové listině na našem webu.

Kdo postoupí do krajského kola?

Do krajských kol postupuje z každé školy alespoň jeden nejlepší student, dosáhl-li úspěšnosti alespoň 52 % (13 bodů). Po postupu nejlepších studentů z každé školy se zbytek studentů seřadí podle pořadí v kraji a postupující jsou následně vybráni až do zaplnění kapacity kraje. Z každé školy může vždy postoupit maximálně 5 studentů, resp. prvních 5 míst v rámci školy – pokud se totiž na 2.-5. místě nachází více studentů (tedy první student má například 100 % a 6 dalších 96 %), postupují všichni.

Doporučujeme věnovat pozornost těmto odkazům:

V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit na [email protected].

Školu (či jednotlivce) může do soutěže registrovat pouze učitel, a to nejpozději do 14. listopadu pod tímto odkazem.

Těšíme se na vaši účast ve školním kole!