07.06.2019

Bylo zveřejněno celkové pořadí finalistů III. ročníku Ekonomické olympiády

48 nejlepších studentů a studentek III. ročníku Ekonomické olympiády poměřilo dne 23. května své znalosti z oblasti ekonomie a financí. Medaili a pohár za nejvyšší příčku si odnesl Pavel Králík, čerstvý absolvent Obchodní akademie Kotlářská v Brně, který za svůj vynikající výsledek získal také hodnotné ceny od našich partnerů.

Druhé místo obsadil další brněnský student, tentokrát z Gymnázia Matyáše Lercha, Jan Pytela. Na třetím místě skončil Emil Javůrek, který si zároveň odnesl cenu pro vítěze soutěže České asociace pojišťoven o nejlepší esej. Celkové pořadí finalistů si můžete prohlédnout zde.

Do samotného finále postoupilo 50 nejlepších studentů z 15 000 zúčastněných ve školních kolech, dva postupující studenti se však finále nezúčastnili. Finálové kolo se skládá ze dvou částí, studenti nejdříve podstoupí písemné testování, na základě kterého je vybráno 10 nejlepších studentů postupujících do takzvaného superfinále. O vítězi následně rozhoduje ústní zkoušení hodnocené odbornou komisí.

Všem finalistům ještě jednou moc gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v jejich dalších krocích!