03.09.2024

Česká delegace slaví úspěchy na Mezinárodní ekonomické olympiádě v řecké Olympii!

Naše delegace pěti českých reprezentantů ve složení: Lukáš Tabery, Štěpán Vitásek, Jaroslav Filinger, Kryštof Weishäupel a Šimon Durda, prokázala své ekonomické znalosti i na mezinárodní scéně, když se umístila na vynikajícím třetím místě v rámci všech států na letošní Mezinárodní ekonomické olympiádě, jež se konala v historické Olympii v Řecku. Soutěž vyselektovala ty nejlepší a právě zde se nakonec sešlo na 85 mladých ekonomů z 18 zemí světa .

Fantastického úspěchu dosáhl Lukáš Tabery, když se umístil na druhém místě v individuálním hodnocení. Počin je to o to úchvatnější, že se mu tímto podařilo obhájit medailové umístění i z minulého ročníku v Bratislavě!

Dalším úspěšným členem českého týmu, jež se dostal až do TOP10 k ústnímu testu, byl Jaroslav Filinger. Ten obsadil konečné sedmé místo v celkovém pořadí!

Medailová sklizeň

Nejen tito dva, ale všech pět (!) našich reprezentantů se dokázalo prosadit a domů si tak odvážejí cenné kovy – celkem dvě zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Tyto medaile jsou důkazem vysoké úrovně ekonomických znalostí, dovedností, tvrdé práce a odhodlání, které i zde, v mezinárodním měřítku, chlapci prokázali.

Gratulujeme všem účastníkům a přeje mnoho úspěchů i do budoucna!