15.01.2024

Školní kola EO pro ZŠ byla spuštěna!

A vy se svými studenty již můžete testovat! Přinášíme vám stručnou rekapitulaci toho, jak testování funguje.

1. Studenti se k testu dostanou přes formulář na této stránce.

2. Studenti se nejprve registrují uvedením svého jména a emailu a vytvořením vlastního hesla. Zde také uvedou unikátní kód školy, který byl zaslán koordinátorům do emailové schránky. Pokud ho ve své schránce nevidíte, nezapomeňte zkontrolovat další složky (spam, nevyžádaná pošta). Tento email také obsahuje heslo, které musí studenti zadat přímo před spuštěním testu.

3. Testování proběhne ve vhodné počítačové učebně pod dozorem učitele.

Důležité informace:
Termín školních kol: 15. 1. – 26. 1. 2024 (test je možné spustit v každý pracovní den od 7.00 do 16.00, využít můžete libovolný termín a testovat tedy můžete s každou třídou v jiný čas či den)

V testu se nachází 25 otázek a každá otázka má výběr z pěti možných odpovědí. Vždy je pouze jedna odpověď správná. Za správnou odpověď získá student 1 bod, za špatnou odpověď se body neodečítají.

Povolené pomůcky: kalkulačka, papír, psací potřeby

Zakázáno: používání mobilních telefonů a internetového prohlížeče (k vyhledávání) – testovací systém automaticky detekuje otevření dalších karet v prohlížeči

Časový limit na test: 40 minut

Podrobné informace o testování ve školních kolech, včetně detailního průvodce testováním, najdete v sekci Průběh testování.

Výsledky:
Po dokončení testu se každému studentovi ihned zobrazí počet dosažených bodů a automaticky vygenerovaný certifikát. Studenti certifikát s počtem bodů obdrží také na email, prostřednictvím kterého se registrovali.

Do finále postupuje na základě výsledků ze školních kol 100 nejlepších žáků a žákyň z celé České republiky.

Ke zveřejnění výsledků školních kol dojde nejpozději 12. 2. 2024 na webových stránkách EO v sekci III. ročník.

Pro další dotazy:
Těšíme se na Vaši účast a přejeme mnoho štěstí při testování! V případě jakýchkoliv dotazů jsme tu pro Vás, a proto nás v případě potřeby neváhejte kontaktovat na e-mailu [email protected] nebo telefonním čísle +420 724 188 456.