01.12.2023

Skončila školní kola EO pro střední školy!

Vážení koordinátoři, milí studenti, rádi bychom Vám tímto srdečně poděkovali za Vaši účast — děkujeme, že jste (a třeba i opakovaně) byli součástí Ekonomické olympiády a podíleli se tak na rozšiřování ekonomické a finanční gramotnosti Vašich žáků. Doufáme, že pro Vás bylo testování bezproblémové — a pokud se vyskytly problémy, my uděláme všechno pro to, aby příště nenastaly. Věříme, že s námi zůstanete i do příštích ročníků, na které se už nyní těšíme!

A i když jsou možná ještě daleko, už pro Vás připravujeme krajská kola, o jejichž konání Vás budeme včas informovat. Zatím si ale můžete do kalendářů zapsat, že se krajská kola konají v termínu 18. 3. – 12. 4. 2024.

Výsledky

Do krajských kol postupuje z každé školy alespoň jeden nejlepší žákdosáhl-li úspěšnosti alespoň 52 % (13 bodů) a maximálně 5 žáků, resp. prvních 5 míst v rámci školy – pokud se na 2.-5. místě nachází více žáků (tedy první žák má například 100 % a 6 dalších 96 %), postupují všichni. Po postupu nejlepších žáků z každé školy, se zbytek žáků seřadí podle pořadí v kraji a postupující jsou následně vybráni až do zaplnění kapacity kraje.

Ke zveřejnění výsledků školních kol dojde nejpozději 6. 12. 2023 na webových stránkách EO v sekci VIII. ročník.

V případě jakýchkoliv dotazů jsme tu pro Vás, a proto nás v případě potřeby neváhejte kontaktovat na e-mailu [email protected] nebo telefonním čísle +420 724 188 456.