23.01.2023

Krajská kola jsme zahájili panelovou diskuzí o kritickém myšlení ve finančním světě

V pátek 20. ledna odstartovala krajská kola Ekonomické olympiády! S postupujícími studenty z Prahy a Středočeského kraje jsme se setkali v prostorech naší partnerské univerzity University of New York in Prague.

V rámci dopoledního programu byl pro postupující studenty z Prahy připraven nejen písemný test, ale také panelové diskuze se zástupci našich hlavních partnerů. Panelové diskuze na téma Kritické myšlení ve finančním světě se účastnili – za Komerční banku pan Michal Vytiska, za Kooperativu pan Petr Matlach a za UNYP pan Safwan Naser. Moderace se ujala Martina Bacíková, ředitelka INEV. Všem panelistům děkujeme za zajímavou a podnětnou diskuzi!

V rámci odpoledního bloku následovalo písemné testování se studenty ze Středočeského kraje. Po testování se studenti zúčastnili odborné přednášky od pana Safwana Nasera z UNYP na téma Kritické myšlení v ekonomii.

Všem postupujícím studentům děkujeme za účast a přejeme mnoho úspěchů. V neposlední řadě patří velké poděkování všem koordinátorům, kteří zapojili své studenty do soutěže, a dali jim tak možnost porovnat své znalosti z ekonomie a financí. Děkujeme, že společně můžeme zlepšovat finanční gramotnost v České republice.

Výsledky z krajských kol budou zveřejněny nejpozději 11. března na našem webu. Slavnostní finále se uskuteční jako dvoudenní akce v termínu 19.-20. června v Praze a postoupí do něj 50 nejlepší studentů a studentek z celé České republiky.

Fotografie z krajských kol