24.10.2022

Na co se můžeš těšit v rámci nového ročníku EO pro střední školy?

Pro každé kolo Ekonomické olympiády máme pro studenty připraveno plno zajímavých aktivit. Některé si necháváme jako překvapení až na samotnou akci, s dalšími tě rádi seznámíme již nyní.

Na co se můžeš těšit?

Přípravné webináře GetReady4EO pořádané ve spolupráci s University of New York in Prague

Před každým kolem chystáme přípravný webinář. Ten nejbližší (ke školním kolům) se uskuteční v úterý 15. listopadu 2022 od 19:00 online formou. Můžeš se tak nejen připravit na nadcházející kolo, ale také se dozvědět plno zajímavých informací od odborníků z oblasti ekonomie.

Partnerské soutěže o hodnotné ceny

Některé soutěže se uskuteční v průběhu ročníku, jiné se týkající až finálového kola. Například náš hlavní partner Kooperativa opět připravuje soutěž ve své facebookové skupině MÁM TO SPOČÍTANÉ. Na přehled soutěží a jejich vítězů z minulého ročníku se můžeš podívat na této stránce ve spodní části.

Dostat se na vysokou školu díky účasti v EO?

Ano, i to je možné! Pokud postoupíš do krajského kola Ekonomické olympiády, vystavíme ti diplom, který můžeš přidat ke své přihlášce na Ekonomicko-správní fakultu MUNI v Brně nebo na Fakultu ekonomicko-správní Univerzity Pardubice!

Brožura ekonomických her

Škola má být hrou. Platí to u každého předmětu, včetně ekonomie. Hraní je skvělým výukovým nástrojem, a proto jsme se rozhodli vydat pětidílnou brožuru, ve které najdeš klasické ekonomické modely vysvětlené pomocí jednoduchých her. Hru si můžeš zahrát se spolužáky ve škole nebo doma s kamarády. Více zde.

Pozvánky na dny otevřených dveří vysokých škol, studentské akce a mnoho dalšího

O všem tě budeme informovat skrze náš web a sociální sítě (Facebook, Instagram), kde nás nezapomeň sledovat!

A co dál?

To ti odhalíme až v průběhu samotného ročníku! 🙂

V případě dotazů se na nás neváhej obrátit na [email protected].

Školu (či jednotlivce) může do soutěže registrovat pouze učitel, a to nejpozději do 14. listopadu pod tímto odkazem.

Těšíme se na tvoji účast!