29.07.2022

Partnerské ceny a jejich vítězové v VI. ročníku Ekonomické olympiády

V Ekonomické olympiádě se můžete zapojit do řady soutěží od našich partnerů a získat tak zajímavé ceny. V dnešním článku si tak můžete přečíst, jaké ceny vyhráli studenti na letošním finále olympiády pro střední školy.

Cenu České národní banky za nejlepší video na téma „Mají se centrální banky angažovat v ochraně klimatu?“ vyhrál Václav Výstup z MESIT střední školy v Uherském Hradišti. Václav tak bude moct strávit jeden den v ČNB a setkat se s členy bankovní rady.

Cenu Komerční banky za nejlepší tip o počtu studentů SŠ v ČR získal Daniel Kos z Gymnázia Jaroslava Heyrovského v Praze. Daniel vyhrál sluchátka Apple Airpods.

Cenu UNYP za nejlepší odpověď na bonusovou otázku v anglickém jazyce vyhrála Jana Buchtová z PORG Ostrava a získala tak příspěvek na školné ve výši 100 000 Kč a poukaz do e-shopu Alza.

Jana vyhrála i nejlepší odpověď na soutěžní otázku od České asociace pojišťoven, díky čemuž ji čeká stáž v Kooperativě a odměna 10 000 Kč.

Cenu Kooperativy za aktivitu ve FB skupině MÁM TO SPOČÍTANÉ získal na 1. místě Libor Sýkora, který vyhrál sluchátka Apple Airpods. Na 2. místě se umístil Martin Kylar a na 3. místě Nikol Hegyiová. Martin s Nikol vyhráli minireproduktor. Všichni výherci byli také pozváni na prohlídku centrály Kooperativy v Praze.

Cenu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně za nejlepšího studenta ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji vyhráli Václav Výstup, Matěj Běťák a Jana Buchtová.

Cenu Ekonomicko-správní fakulty MU za nejlepšího studenta v Jihomoravském kraji získal František Lukáš z Gymnázia Matyáše Lercha v Brně.