31.05.2022

Známe vítěze 1. ročníku Ekonomické olympiády pro základní školy!

Vítězem I. ročníku Ekonomické olympiády pro základní školy se stal Kryštof Weishäupel, student Gymnázia a Základní umělecké školy Šlapanice. Na druhém místě se umístil Štěpán Drábek ze Slovanského gymnázia v Olomouci a třetí místo obsadil Lukáš Vít z Gymnázia Blansko.

Do I. ročníku Ekonomické olympiády se přihlásilo přes 150 základních škol a bylo otestováno 3 496 žáků. Na základě výsledků ze školních kol postoupilo 100 nejlepších žáků z celé České republiky do finálového kola.

Slavnostní finále se uskutečnilo v pondělí 30. května v prostorech Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Dopoledne čekal studenty písemný test, ze kterého postoupilo 10 nejlepších žáků do super finále k ústním zkouškám. Během dne proběhla řada zajímavých aktivit a přednášek pro žáky i pedagogy. V dopolední části se pedagogové účastnili přednášky zaměřené na analýzu finanční gramotnosti a výsledků z Ekonomické olympiády pod vedením Dagmar Biersakové, ředitelky INEV akademie, a Miroslavy Stejskalové, koordinátorky pro spolupráci s partnery a ŠŠ z ECON MUNI. V rámci odpoledního programu se žáci i pedagogové mohli více seznámit pomocí řízeného networkingu, po kterém následovala soutěž zaměřená na lean managementu v praxi. Před závěrečným vyhlášením proběhla přednáška na téma Chci podnikat od doktory Aleny Šafrové Drášilové, odborné asistentky na Katedře podnikového hospodářství ECON MUNI.

Děkujeme všem za podporu v rámci letošního I. ročníku Ekonomické olympiády. Vítězům gratulujeme a všem zapojeným žákům přejeme mnoho úspěchů.

Děkujeme Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity za dlouholeté partnerství a podporu při organizaci finálového dne.