01.09.2021

Ekonomická olympiáda pro základní školy

Ekonomická olympiáda pro základní školy

Projekt Ekonomická olympiáda pro střední školy je vám už jistě dobře známý, v posledních 5 letech se ho totiž zúčastnilo více než 63 000 studentů a při jeho realizaci jsme pracovali s mnoha z vás.

Tento rok jsme si pro vás připravili velkou novinku, která představuje významný krok při vzdělávání žáků v oblasti ekonomie a finanční gramotnosti. S VI. ročníkem EO pro SŠ jsme totiž poprvé spustili i Ekonomickou olympiádu pro základní školy, která je určena pro žáky 8. a 9. tříd.

Databáze otázek pro EO je kompletně nová, plná hravosti a přizpůsobena úrovni vzdělání žáků základních škol. Díky účasti se žáci mohou zábavnou formou seznámit s oblastí financí a ekonomie, získat bonusové body při přihlašování se na střední školy a vyhrát hodnotné ceny.

Přihlašování do Ekonomické olympiády pro základní školy probíhá v termínu 1. 9. 2021 – 14. 1. 2022 a testování školních kol ve dnech 17. – 28. 1. 2022. Pro postupující bude následovat slavnostní finále.

Díky vaší podpoře se Ekonomická olympiáda rozrůstá o nově zapojené školy a také studenty, kteří díky účasti zlepšují svoji finanční gramotnost, prohlubují své zájmy a setkávají se zajímavými osobnostmi.

Děkujeme, že společně s námi pomáhate a těšíme se na spolupráci při letošním ročníku Ekonomické olympiády.

Vaši školu můžete do Ekonomické olympiády přihlásit přes následující odkaz:

https://registration.economicsolympiad.org/s/?language=cs