28.06.2021

INEV vydal Brožuru ekonomických her

Škola má být hrou. Platí to u každého předmětu, včetně ekonomie. Hraní je skvělým výukovým nástrojem, a proto jsme se v Institutu ekonomického vzdělávání rozhodli vydat pětidílnou brožuru, ve které najdete klasické ekonomické modely vysvětlené pomocí jednoduchých her. Stačí vám papír, tužka a pár karet.

Každá hra obnáší úvodní vtáhnutí do tématu, samotnou hru a závěrečnou diskuzi. Ke každé hře jsou k dispozici jasně popsaná pravidla. Hry jsou dimenzované na 45 minut s možností roztáhnout je prakticky dle libosti. Zabaví malé i velké kolektivy.

Autorem brožury je ekonom Dominik Stroukal, vydavatelem je Institut ekonomického vzdělávání.

Brožura vznikla díky podpoře Visegrad Fund a Nadace Friedricha Naumanna pro svobodu.

Pokud máte o brožuru zájem, vyplňte formulář na této stránce a my vám ji zašleme zcela zdarma v elektronické verzi. 

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

Publikace je podpořena Nadací Friedricha Naumanna pro svobodu. Nadace Friedricha Naumanna pro svobodu nezodpovídá za obsah této publikace ani za jakékoliv její využití. Názory zde vyjádřené jsou názory samotného autora(-ů) publikace. Tyto názory nemusí nutně odrážet názory Nadace Friedricha Naumanna pro svobodu.