14.05.2020

Ze života studentky, která v Ekonomické olympiádě našla svůj nový směr

Když se tvrdá práce vyplatí

Dáda byla ve třetím ročníku střední školy, když se náhodou dozvěděla o Ekonomické olympiádě. Napsala organizačnímu týmu a zjistila, že soutěž už byla spuštěna pro studenty jiných tříd její školy. Překvapilo jí to. Na poslední chvíli se jí podařilo školního kola zúčastnit, ale protože neměla čas na přípravu, do dalších kol se nedostala. Rozhodla se to pro příští rok změnit.

Přečetla VŠECHNU doporučenou literaturu. Strávila hodiny dobrovolným studiem a již brzy si začala všímat obrovského přínosu samostudia a konzultací s učiteli. Hodiny ekonomiky pro ni najednou začaly být ještě zajímavější. Začala si propojovat různé souvislosti a nabyté vědomosti jí začaly pomáhat i při účasti na semináři ekonomických mozků – soutěžního korespondenčního semináře pořádaného Ekonomicko-správní fakultou MUNI.

Rok tvrdé práce se jí opravdu vyplatil. Svou školu reprezentovala na krajském kole Ekonomické olympiády a umístila se na nádherném třetím místě. Jako bonus zvítězila i v soutěžním semináři a byla přijata ke studiu na Ekonomicko-správní fakultě BEZ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY.

Když se pak rozhodla dále věnovat studiu financí právě na Masarykově univerzitě, zjistila, že INEV hledá stážistku. Vybrali ji, za což vděčí své pracovitosti a nadšení pro ekonomii. Kromě toho se hned v prvním ročníku stala členkou prestižního Klubu Investorů, kde je do dnešního dne nejmladší v organizačním týmu.

A co nám Dáda řekla o práci v INEV?

„Netušila jsem, že budu mít tolik příležitostí. Mám zodpovědnost za svěřené projekty a plnohodnotnou praxi, která skvěle doplňuje mé studium. Byla jsem okamžitě hozená do vody a naučila se rychle zorientovat i v odvětvích, která pro mě byla úplně nová a neočekávaná. Máme skvělý tým a jsem ráda, že můžu být spoluorganizátorkou Ekonomické olympiády – soutěže, která v mém životě hrála opravdu důležitou roli.“

Jsme moc rádi, že INEV a Ekonomická olympiáda pomáhají studentům vystoupit z řady. Studenti rozvíjí svou cílevědomost, samostatnost a charakter tím, že se dobrovolně rozhodnou věnovat čas nadstandartnímu vzdělávání, finanční gramotnosti a zvyšují svůj všeobecný rozhled.

Podpořte nás a pomozte nám tak posunout kupředu ještě větší množství talentovaných studentů středních škol. Společně se pak zasloužíme o proaktivní mladou generaci, která dále ovlivní Českou republiku a možná i celý svět. Motivujme je. Podporujme je. Má to smysl!