20.03.2020

Kraj Vysočina nebyl výjimkou a i zde probíhalo testování středoškoláků v rámci Ekonomické olympiády. Rozhovor nám poskytli dva studenti a to Nikola ze střední školy TRIVIS Jihlava a Pavel z gymnázia Havlíčkův Brod.

Rozhovor Vysočina

Prvně nás vždy zajímá jaké pocity a dojmy u studentů test v krajském kole vyvolal. Nikola i Pavel se shodují na tom, že test byl složitý. Nikola navíc uvedla, že celkově atmosféra krajského kola byla skvělá a Pavlovi se test, i přes jeho složitost, líbil.

Při přihlašování do Ekonomické olympiády se Nikola řídila heslem „za zkoušku nic nedáš“, tak se přihlásila.

„Rozšiřuje to obzory ohledně finanční gramotnosti, při soutěži dostanou studenti mnoho nových informací.“ Takhle se k důležitosti Ekonomické olympiády vyjádřila studentka Nikola.

Pavel uvedl že se nějak zvlášť nepřipravoval, zatímco Nikola uvedla: „Četla jsem doporučenou literaturu, také jsem si procházela své poznámky ze školy a některé věci jsem si hledala na internetu.“

„Celkově ekonomická olympiáda mi přišla zajímavá, tak jsem se přihlásil a dnes se mi to potvrdilo.“ Pavel sdílí podobný názor ohledně důležitosti Ekonomické olympiády jako Nikola. Uvádí, že ověřuje finanční gramotnost, která je velmi důležitá v reálném životě.

Jak Nikole, tak Pavlovi přejeme mnoho štěstí nejen v Ekonomické olympiádě!