10.09.2019

Jakub Kučerák, čerstvý absolvent Gymnázia Jura Hronca na Slovensku, se stal vítězem I. ročníku mezinárodního finále Ekonomické olympiády.

Známe vítěze prvního mezinárodního finále Ekonomické olympiády!

 

Vítězem prvního ročníku mezinárodního finále Ekonomické olympiády se stal Jakub Kučerák, čerstvý absolvent Gymnázia Jura Hronca na Slovensku. Finále se zúčastnilo 15 studentů ze Slovenska, Česka a Maďarska. Cenu dnes vítěz převzal v prostorách České národní banky v Praze, kde se program již tradičně odehrával.

Zkoušení proběhlo v písemné a ústní formě a i s programem probíhalo v anglickém jazyce. V porotě měla každá ze zúčastněných zemí svého zástupce, jmenovitě zasedli: Monika Budzák ze Slovenska, Pavel Potužák z Česka a Gyula Pleschinger z Maďarska.

Na druhém místě se umístil Šimon Pekar, student teprve třetího ročníku slovenského Bilingválného gymnázia Milana Hodžu. Třetí místo obsadil Jan Pytela, letošní absolvent Gymnázia Matyáše Lercha v Brně. Pavel Králík, vítěz národního kola Ekonomické olympiády, se umístil těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Emil Javůrek obsadil místo sedmé.

Celá akce se mohla uskutečnit díky přispění Visegrad Fundu, děkujeme za podporu.