02.02.2019

Další desítky studentů se zapojí v týdnu od pondělí 4. února 2019 do zápolení v krajských kolech letošní Ekonomické olympiády.

Krajská kola EO čekají na studenty v Brně, Liberci, Jihlavě a ve Zlíně

V aule Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně poměří hned v pondělí své znalosti o ekonomice a financích studenti 28 středních škol z Jihomoravského kraje. V tomto kraji, stejně jako celkově v celé České republice, získávají díky olympiádě větší povědomí o základních ekonomických a finančních otázkách studenti ze čtvrtiny všech typů středních škol.

Další krajská kola se do čtvrtka 7. února 2019 postupně uskuteční v Liberci, Jihlavě a ve Zlíně. Zlínské kolo je posledním kláním v krajích, z nichž do prestižního celonárodního finále v květnu v České národní bance v Praze postoupí jen 50 nejúspěšnějších studentů. Testy, kterým čelí účastníci krajských kol, tedy nejsou a ani nemohou být jednoduché. “Vybrat ty nejlepší studenty pro finále je v takové konkurenci těžké, proto je v testu vždy několik otázek, které nám pomohou ukázat hvězdy,” vysvětlil tvůrce testů Pavel Potužák.