24.01.2019

Krajská kola letošního ročníku celonárodní Ekonomické olympiády odstartují v pondělí 28. ledna 2019 v Praze viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký a generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka.

Krajská kola Ekonomické olympiády odstartují v Praze viceguvernér ČNB a generální ředitel Komerční banky

Ekonomická olympiáda, největší celostátní soutěž ve znalostech z ekonomie a z financí pro středoškoláky, pokračuje od pondělí 28. ledna 2019 do pátku 8. února 2019 krajskými koly. Na úvod pražského krajského kola Ekonomické olympiády vystoupí v pondělí 28. ledna 2018 viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký, který letos nad soutěží převzal záštitu. ČNB jako tradiční partner Ekonomické olympiády představí soutěž pro budoucí účastníky celonárodního finále. Ke studentům promluví i Jan Juchelka, generální ředitel Komerční banky, která se letos stala generálním partnerem Ekonomické olympiády.

Do letošního třetího ročníku Ekonomické olympiády se zapojilo rekordních 15 000 žáků z 337 přihlášených škol. To je více než trojnásobek počtu účastníků školních kol premiérového ročníku před dvěma lety. Větší povědomí o základních ekonomických a finančních otázkách tak díky olympiádě získávají žáci již ze čtvrtiny všech typů středních škol z celé České republiky. Soutěž ve znalostech o ekonomice a financích, konaná tradičně pod záštitou viceguvernéra České národní banky, vyvrcholí celostátním finále v květnu 2019 v reprezentativních prostorách ČNB.