20.11.2022

Školní kola EO pro střední školy byla ukončena

Vážení koordinátoři, milí studenti, rádi bychom Vám tímto srdečně poděkovali za Vaši účast — děkujeme, že jste (a třeba i opakovaně) byli součástí Ekonomické olympiády a podíleli se tak na rozšiřování ekonomické a finanční gramotnosti Vašich žáků. Doufáme, že pro Vás bylo testování bezproblémové — a pokud se vyskytly problémy, my uděláme všechno pro to, aby příště nenastaly. Věříme, že s námi zůstanete i do příštích ročníků, na které se už nyní těšíme!

A i když jsou možná ještě daleko, už několik týdnů pro Vás připravujeme krajská kola, o jejichž konání Vás budeme včas informovat. Zatím si ale můžete do kalendářů zapsat, že se krajská kola konají v termínu 20. 1. – 9. 2. 2023.

Výsledky

Do krajských kol postupuje z každé školy alespoň jeden nejlepší žákdosáhl-li úspěšnosti alespoň 52 % (13 bodů) a maximálně 5 žáků, resp. prvních 5 míst v rámci školy – pokud se na 2.-5. místě nachází více žáků (tedy první žák má například 100 % a 6 dalších 96 %), postupují všichni. Po postupu nejlepších žáků z každé školy, se zbytek žáků seřadí podle pořadí v kraji a postupující jsou následně vybráni až do zaplnění kapacity kraje. 

Ke zveřejnění výsledků školních kol dojde nejpozději 9. 12. 2022 na www.ekonomickaolympiada.cz. Pozor, kvůli ochraně osobních údajů na výsledkových listinách nejsou jména žáků, nýbrž unikátní kódy, které obdrželi v e-mailu po dokončení testu.

Výsledková listina žáků

V případě, že budete chtít mít k dispozici výsledky všech Vašich žáků, napište nám e-mail na [email protected]. Vaši žádost se pokusíme zpracovat nejpozději do 16. prosince 2022.


Přinášíme vám stručnou rekapitulaci toho, jak testování funguje.

1. Studenti se k testu dostanou přes následující odkaz: https://exam.economicsolympiad.org/s/czhs?language=cs

2. Následně vyplní heslo přiřazené ke konkrétnímu dni. Tato hesla byla 16. 11. zaslána koordinátorům do emailové schránky v newsletteru „Školní kola EO – odkaz k testu a hesla na každý den“. Pokud ho ve své schránce nevidíte, nezapomeňte zkontrolovat další složky (spam, nevyžádaná pošta).

3. Testování proběhne ve vhodné počítačové učebně pod dozorem učitele.

Důležité informace:
Termín školních kol: 21. 11. – 2. 12. 2022 (test je možné spustit v každý pracovní den od 7.00 do 16.00, využít můžete libovolný termín a testovat tedy můžete s každou třídou v jiný čas či den)

Pozn.: Pro přístup je nutné vyplnit název školy přes jakékoliv specifické slovo v jejím názvu (např. „Jaroše“, „Lercha“ apod.)

V testu se nachází 25 otázek, vždy je pouze jedna odpověď správná. Za správnou odpověď získá student 1 bod, za špatnou odpověď se body neodečítají.

Povolené pomůcky: kalkulačka, psací potřeby

Zakázáno: používání mobilních telefonů a internetového prohlížeče (k vyhledávání)

Časový limit na test: 40 minut

Výsledky:
Studentům se zobrazí výsledky ihned po ukončení testu, rovněž je obdrží v emailu, společně s unikátním kódem studenta. V případě, že budete chtít mít k dispozici výsledky Vašich studentů, napište nám e-mail na [email protected], Vaši žádost se pokusíme zpracovat nejpozději do konce prosince.

Z každé školy do krajského kola postupuje minimálně jeden student (při dosažení minimální kvalifikační hranice 13 bodů ze 25) a maximálně pět studentů.

Ke zveřejnění výsledků školních kol dojde nejpozději 9. 12. 2022 na webových stránkách EO v sekci VII. ročník. Pozor, kvůli ochraně osobních údajů na výsledkových listinách nejsou jména studentů, nýbrž unikátní kódy, které obdržel každý v e-mailu po dokončení testu.

Pro další dotazy:
Těšíme se na vaši účast a přejeme mnoho štěstí při testování. V případě jakýchkoliv dotazů jsme tu pro Vás, a proto nás v případě potřeby neváhejte kontaktovat na e-mailu [email protected] nebo následujících telefonních číslech:

Kristýna Kunčarová, ředitelka EO: 724 188 456

Johana Bartoňová, junior projektová manažerka: 734 369 394